iGrow ile Çocuklarınızın Büyüme ve Gelişimini Takip Etmek Çok Kolay

Gıda, beslenme ve sağlık konularında geliştirdiği projelerle toplum sağlığının geleceği için çalışan Sabri Ülker Vakfı, Türkiye’nin ilk mobil uygulaması olan iGrow evde basitçe uygulayabileceğiniz yöntemler ile çocuklarınızın büyüme ve gelişimini kolayca takip etme olanağı sunuyor.

Kurulduğu 2009 yılından bugüne, gıda, beslenme ve sağlıklı yaşam bilincinin gelişmesine katkı sağlamak, topluma bu konulardaki en doğru, güncel ve bilimsel bilgiyi aktarmak hedefiyle çalışmalarını sürdüren Sabri Ülker Vakfı, Türkiye’nin çocuk beslenmesi, büyüme ve gelişimini takip etmeye yönelik ilk mobil uygulaması olan iGrow ile anne babalara çocuklarının büyüme ve gelişimini Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun şekilde takip edebilme imkanı sunuyor.

Çocukların büyüme ve gelişmesinin izlenmesinde yaşa göre boy uzunluğu ve ağırlık, boya göre vücut ağırlığı ve beden kütle endeksi en sık kullanılan ölçümlerin başında geliyor. Beden kütle indeksi (BKİ) çocukların şişman, kilolu, zayıf olup olmadığını belirlemek için kullanılan bir hesaplamadır. BKİ, (kilogram cinsinden) vücut ağırlığının, (metre cinsinden) boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle hesaplanır. Bir çocuğun BKİ değeri yaşa ve cinsiyete göre belirlenir. Her çocuğun BKİ değeri bireyseldir. Bunun nedeni kız ve erkek çocukların vücut yapılarının farklı olması ve yaşa göre değişmesidir. Yaşa göre beden kütle indeksinin hesaplanabilmesi için boy ve ağırlık ölçümlerinin doğru yapılması çok önemlidir.

Evde Boy Ölçümü Nasıl Yapılmalı?

Çocuğunuzun ayakkabılarını, ağır kıyafetlerini (mont, kazak gibi) ve saç tokalarını çıkarın, saçı topluysa ölçümü etkileyebileceği için saçını açın
Halısız bir zemini ve üzerinde herhangi bir şeklin veya kaplamanın olmadığı duvar gibi düz bir yüzeyi tercih edin.
Çocuğun ayaklarını birleştirerek, çocuğu dik bir şekilde duvara yaslayın. Bacakların düz, kolların yanlarda ve omuzların aynı seviyede olduğundan emin olun.
Çocuğun tam karşıya baktığından ve görüş hattının zemine paralel olduğundan emin olun.
Çocuk dik bir şekilde dururken ve kafası, omuzları, kalçaları ve topukları yüzeyle (duvarla) temas ederken ölçüm yapın.
Duvar ile dik açı oluşturmak için cetvel gibi düz bir nesne kullanın ve bu nesneyi kafanın üst noktasına değene kadar sıkı bir şekilde sabitleyin.
Nesnenin alt kısmının duvarla kesiştiği noktayı hafifçe işaretleyin. Ardından zeminden duvardaki işaretli noktaya kadar olan mesafeyi ölçün, bunun için metal bir metre kullanın.
Sonucu, en fazla 0,5 santimetre hata olacak şekilde yazın.
Evde Ağırlık Ölçümü Nasıl Yapılmalı?

Tartıyı halı yerine parke ya da fayans gibi sert bir zemine koyun.
Çocuğun ayakkabılarını ve kazak gibi ağır kıyafetlerini çıkarın.
Çocuğun iki ayağıyla tartının tam ortasında sabit durmasını sağlayın.
Sonucu, en yakın ondalık kesir değerinde olacak şekilde yazın (örneğin 25,1 kilogram gibi).

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir