Çocuk Şeflerden Dünya Mutfağı Tarifleri CBeebies’de

Minik izleyicilerin ufkunu açacak iki yeni program 17 Şubat’tan itibaren BBC Studios’un çocuk kanalı CBeebies’de izleyicilerle buluşuyor. “Benim Dünya Mutfağım” ile küçük aşçıların eğlenceli tarifleri 16:45’te ekrana geliyor.

CBeebies’in bir diğer ilginç yapımı da çocuklara mekanik bilgiyi eğlenceli bir şekilde anlatan Grace’in Harika Makineleri… Motosiklet tutkunu Grace minik izleyicilere dünyadaki en hızlı ve büyük araçları saat 17:00’de Digiturk 161. kanalda tanıtıyor.

Çocuk Şeflerden İlham Veren Tarifler: Benim Dünya Mutfağım

Benim Dünya Mutfağım, çocukların evde yapabilecekleri ve sevdikleri yiyecekleri küçük aşcıların tarifleriyle ekranlara taşıyor. Programda, dünyanın farklı yerlerinden küçük aşcılar, kendi evlerinde kültürlerini ve miraslarını anlatan lezzetli yemekler hazırlıyorlar. Bu eğlenceli seri ile küçük izleyiciler, Jamaika’dan İskoçya’ya, Hindistan’dan İtalya’ya binlerce kilometre seyahat ederek, zengin ve çeşitli mutfakları keşfediyorlar. Bu eğlenceli seri,izleyicilerine yemeklerin arkasında yatan kültürleri ve farklı lezzetleri gösterirken, yepyeni bir dünya keşfetmek için onlara ilham oluyor.

Grace’nin Harika Makineleri

İngiltere’de yayınlandığı günden itibaren çocuklar ve ebeveynler tarafından büyük ilgi gören program, sunucu Grace Webb’in sürüş denemeleri eşliğinde büyük ve hızlı araçların rolünü ve temel mekaniğini açıklıyor.İlk bölümde motorsiklet sürücüsü Grace, birbirinden farklıüç harika motorsikleti tanıtıyor. Klasik bir gezi motorsiklet denemesiyle başlayan bölümünardından kendi kendini dengeleme yeteneğine sahip fütüristik motorsikletler gösteriliyor ve son olarak Grace, elektirikli arazi motorsikletine binmek için kapalı bir motokros parkuruna giriyor. Her bölümde farklı bir aracı tanıtan Grace,ağaç dikmek, kum temizlemek veya köprüler inşa etmek gibi etkileyici ve bazen şaşırtıcı şeyler de yapan bu güçlü makineleri tanıtıyor.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir