Evde, güvenle online ingilizce öğrenmek hiç bu kadar keyifli olmamıştı!

Pandemi ile birlikte online yabancı dil eğitim uygulamalarına talep artıyor. Online dil öğrenme pazarının 2027 yılında 21 milyar doları aşması ön görülürken, Cambly Türkiye Ülke Müdürü Emre Şimdi, “Mart ayından bu yana kullanım oranlarında ciddi artış gözlemliyoruz. Özellikle 4-15 yaş arası çocuklar için tasarlanan İngilizce eğitim programımız Cambly Kids’e ilgi yoğun” dedi.

Pandemi, 190 ülkede ülke çapında okulların kapanmasına neden olup, toplam kayıtlı öğrencilerin yüzde 90’ını etkilerken; öğrenciler ve eğitimciler için öğrenme sürecini geliştirmede ise önemli bir katalizör oldu. Online eğitimlere yönelim artarken; araştırmalara göre dünya genelinde online dil öğrenme pazarının 7 yıl içinde yüzde 18,7 oranında büyümesi ve 2027 yılında pazar büyüklüğünün 21 milyar doları aşması bekleniyor.

Cambly Kids yoğun ilgi görüyor
İngilizce eğitim uygulaması Cambly’nin Türkiye Ülke Müdürü Emre Şimdi, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede “Koronavirüs salgını ile birlikte okulların kapatılması alınanı ilk aksiyonlar arasındaydı. Dünya genelinde bu karardan etkilenen 1,5 milyarın üzerinde öğrenci olduğu tahmin ediliyor. Bu çocukların büyük bir çoğunluğu uzaktan eğitime geçiş yaparken, e-öğrenme pazarı da ciddi bir yükselişe geçti” dedi. Bu süreçte ebeveynlerin tercihinin de online eğitim veren şirketler olduğuna işaret eden Emre Şimdi, “4-15 yaş arasındaki çocukların ana dili İngilizce olan eğitmenlerden online, bire bir ve interaktif İngilizce dersi alabildikleri Cambly Kids uygulamamız özelinde örnek vermem gerekirse, pandemi sürecinde tüm okulların online eğitime geçmesiyle Cambly Kids’e olan eğilim epey arttı. Velilerimiz de bu dönemde evlerinin güveninde kaliteli eğitime ulaşabildikleri için mutlular” diye konuştu.

Evinizin güvenliğinde, ebeveyn gözetiminde eğitim
Çocuğunun dilediği zaman, evinin güveninde, online özel ders almasını isteyen ailelerin tercihinin Cambly Kids olduğunu kaydeden Emre Şimdi, sözlerine şöyle devam etti: “Cambly Kids’te eğitmenlerin hepsi sertifikalı ve özenle seçilmiş çocuk eğitiminde uzman kişilerden oluşuyor. Aileler kendi programlarına göre istediği zaman, istediği yerde ders planlayabiliyor. Dersler, çocukların dikkat sürelerine uygun şekilde 30 dakika olarak tasarlanıyor. Cambly Kids’te 4-15 yaş arası hiç İngilizce bilmeyenden, ileri seviyelere kadar her çocuğa uygun programlar mevcut. Eğitmenler de çocukların seviyesini ilk dersten belirleyip, buna göre hazır bir müfredat ile derse geliyor. Eğitmen seçimini ise ebeveynler yapıyor. Ek olarak çocuklar aynı eğitmenle sürekli ders alabileceği gibi Amerikan, Kanada, İngiliz gibi değişik aksanlardan eğitmenlerle de çalışabiliyorlar. Tüm dersler otomatik olarak kaydediliyor ve sonra tekrar tekrar hem ebeveyn hem de çocuk tarafından izlenebiliyor.”  Emre Şimdi ayrıca, Cambly Kids’e abone olmadan önce denemek isteyen anne babaların 30 dakikalık deneme dersini “İngilizceders30” koduyla indirimli alabileceklerini, hiç beklemeden çocukları için ilk dersi planlayabileceklerini belirtti.

Online dil öğrenme pazarı 7 yılda yüzde 18,7 büyüyecek
Öte yandan e-öğrenme pazarına ilişkin de bilgi aktaran Emre Şimdi, şunları söyledi: “Son yıllarda büyük ölçüde küreselleşme ve sınır ötesi iletişim ihtiyacının artması ile gelişen e-öğrenme pazarında eğitim sektörüne yönelik artan harcamalar, artan internet ve cep telefonu kullanıcı sayısı ve çok uluslu şirketler tarafından çok dil bilen çalışan talebi pazarın itici gücüydü. Ancak şimdilerde Covid-19 etkisi ve yapay zekânın da gelişimiyle pazarın daha büyük bir hızla büyümesi bekleniyor. Araştırmalara göre dünya genelinde online dil öğrenme pazarının 2020-2027 yılları arasında yüzde 18,7 oranında büyümesi beklenirken, 2027 yılında pazar büyüklüğünün 21,2 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.”

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir